Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iç pilav
#1
İÇ PİLAV





Malzemeler :

2 bardak pirinç
3 bardak su veya et suyu
7 çorba kaşığı margarin
1 adet orta boy soğan
1/2 çorba kaşığı toz şeker
1/4 kuzu ciğeri yada 2 koyun böbreği
1 çorba kaşığı şam fıstığı
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 demet dereotu
Tarçın
Yenibahar
Karabiber
Tuz



Hazırlanışı :


Kuzu ciğerinin zarını soyup küçük parçalara doğrayın. Soğanı soyup doğrayın. İçinde kızdırılmış 2 çorba kaşığı margarin olan tavaya kuzu ciğeri yada koyun böbreğini ilave ederek, az pembeleşinceye kadar arada bir karıştırarak sote edin ve ateşten alarak pilava kullanmak üzere bir tarafa bırakın.
Sonra bir tencereye 5 çorba kaşığı margarin, çam fıstığı ve küçük doğranmış soğan koyarak, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Daha sonra bunlara pirinci ilave ederek kuvvetlice ateşte durmadan karıştırmak suretiyle 10 dakika kavurun.
Sonra da pirinçlere, sırasıyle karabiber, tarçın, 3 bardak su, ayıklanmış kuş üzümü, tuz, toz şeker ilave ederek tencerenin kapağını kapatarak pirinç suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli, sonra da orta kuvvetteki ateşte pişirin.
Suyunu çekince kıyılmış demet dereotu ile sote edilmiş ciğerleri yağ birlikte katın ve yarım saat kadar dinlendirip karıştırdıktan sonra servis yapın.Afiyet olsun.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Sebzeli pilav tarifleri Bullem 0 839 07.11.12, 16:44:21
Last Post: Bullem
  Tavuklu pilav tarifi Bullem 0 659 02.10.12, 11:23:38
Last Post: Bullem
  Bademli Pilav Tarifi YasiN 0 722 16.04.12, 17:50:16
Last Post: YasiN
  Baklalı Pilav Tarifi YasiN 0 523 16.04.12, 17:48:08
Last Post: YasiN
  Kafesli Pilav Tarifi YasiN 0 635 16.04.12, 17:46:17
Last Post: YasiN



Users browsing this thread: 1 Guest(s)