Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
özbek pilavı
#1
ÖZBEK PİLAVI






Malzemeler :


2 su bardağı pilavlık pirinç
3 su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı margarin
250 gr.kuzu eti
1 adet soğan
2 adet havuç
2 adet domates
1 su bardağı konserve bezelye
1 demet maydanoz
Kekik
Karabiber
Tuz




Hazırlanışı :

Pirinçleri iyice yıkayın ve süzün. Tencereye margarini koyup kuşbaşı doğranmış etleri ve küçük küçük kesilmiş soğanı da ilave edin. Etler suyunu bırakıp çekene kadar arasıra karıştırarak kavurun.
Ardından tavla zarı iriliğinde doğranmış havuçları tencereye koyun. Küp şeklinde doğradığımız domatesleri de ilave edin.
Son olarak bezelyeleri, bir buçuk su bardağı suyu, tuzu karabiberi ve kekiği ekleyerek, etler yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ateşten almadan 1-2 dakika önce ince kıyılmış maydanozu da ilave edin.
Ayrı bir tencereye sıvı yağı koyup biraz kızdırın. Suyu iyice süzülen pirinçleri tencereye koyun. Şeffaflaşana dek kavurun. Sonra bir buçuk su bardağı sıcak su ilave edip tuzunu ayarlayın.
Pilavı 15-20 dakika demleyin ve sonra geniş bir servis tabağına alın. Ortasını havuz gibi açın ve hazırladığınız içi koyun. Servise hazırdır.Afiyet olsun
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Özbek Pilavı Bullem 0 577 04.09.12, 17:06:15
Last Post: Bullem
  Mardin şehriyeli bulgur pilavı zeday 0 794 22.06.12, 12:25:11
Last Post: zeday
  Akasya Pilavı Tarifi YasiN 0 528 16.04.12, 17:41:45
Last Post: YasiN
  Derder Pilavı Tarifi YasiN 0 617 16.04.12, 16:58:37
Last Post: YasiN
  Fasulyeli Bulgur Pilavı Tarifi YasiN 0 517 16.04.12, 16:56:26
Last Post: YasiN



Users browsing this thread: 1 Guest(s)