Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Havuç tatlısı
#1
HAVUÇ TATLISI





Malzemeler

3 su bardağı toz şeker
10 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
Yarım yemek kaşığı limon suyu
4 su bardağı su
1 portakal kabuğu rendesi
Yaklaşık 1 kg. havuç





Hazırlanışı:

Havuç, (1 kg.) 4 su bardağı su ile haşlanır. Pişince püre yapılır. (robotta olabilir) Nişasta, şeker, limon suyu, portakal kabuğu rendesi, vanilya ve havucu pişirirken kullandığımız artan su eklenir.
Karıştırılarak muhallebi gibi pişirilir. Islak tepsiye kalınlığı 3 cm. olacak kadar dökülür. Soğuyunca istendiği şekilde dilimlenir.
Üzerine hindistan cevizi serpilerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Bayat ekmekli paşa tatlısı Bullem 0 903 07.11.12, 16:48:22
Last Post: Bullem
  Erikli Hamur Tatlısı Bullem 0 661 04.09.12, 17:00:23
Last Post: Bullem
  Beydağ Tatlısı Tarifi Bullem 0 583 03.09.12, 23:45:37
Last Post: Bullem
  Taze İncir Tatlısı Tarifi YasiN 0 752 17.07.12, 10:58:46
Last Post: YasiN
  Cezerye Tatlısı Tarifi YasiN 0 322 16.07.12, 17:10:32
Last Post: YasiN



Users browsing this thread: 1 Guest(s)