Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Erzurum sarması
#1
ERZURUM SARMASI





Malzemeler

1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
1 su bardağı ceviz
Biraz tarçın


Şerbeti İçin

1 Kg şeker
1 Kg su
Yarım limon





Hazırlanışı:

Su, süt, kabartma tozu karıştırılıp alabildiğince un konup yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur açılıp içine ceviz ve tarçın serpilir.
Rulo yapılıp halka halka kesilerek tepsiye yerleştirilir.
Fırında kızartılır. Çıkan hamurlar şerbetle ıslatılıp soğuk olarak servis yapılır.Afiyet olsun.
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)