Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kadayıf dolma
#1
KADAYIF DOLMA





Malzemeler

Yarım kilo kadayıf
250 gr. Ceviz
10 adet yumurta
Yeterince sıvı yağ


Şurubu İçin

5 bardak toz şeker
5 bardak su
Biraz limon





Hazırlanışı:

Kadayıfları elimiz büyüklüğünde parçalara ayırın. Arasına bir yemek kaşığı dövülmüş ceviz konup kenarları kapatılarak sıkı bir şekilde sarılıp kenara bırakılır.
Tencereye beş bardak su, beş bardak toz şeker konarak ocağa konur. Kaynamaya başlayan şurup 2-25 dk. daha kaynatılır. Limon suyu sıkılıp ocak kapatılır. Diğer taraftan kızartma tavamıza yeterince yağı koyup kızdırmaya başlayın.
Çukurca bir kapta 10 yumurtayı iyice çırptıktan sonra sarılı olan kadayıfları yumurtaya bulayarak tavada iyice kızartın.
Kızaran dolmalar tavadan alıp soğumuş şurubun üzerine dökün. Dolmalar bitene kadar kızaran dolmaları şuruba, şurup içindeki dolmaları da servis tabağına alın. Daha sonra soğumaya bırakın.Afiyet olsun.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Fıstıklı Tel Kadayıf (10 Kişilik) tornado 0 457 10.04.11, 18:48:56
Last Post: tornado
  Cevizli Kadayıf Dolması tornado 0 349 10.04.11, 18:41:35
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)