Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iç pilavlı tavuk
#1
İÇ PİLAVLI TAVUK





MALZEMELER

1 bütün tavuk (irice)
100 gram dolmalık fıstık
100 gram dolmalık üzüm
1 yemek kaşığı yenibahar
1 adet soğan
Yeterince tuz, karabiber
2 kaşık tereyağı
2 su bardağı pirinç


HAZIRLANIŞI

Bir tencereye yağ, fıstıklar, ince kıyılmış soğan konulup yağ ile beraber 1-2 dakika çevrilir. Ayıklanıp yıkanmış pirinç ilave edilip 1-2 defa çevrilir. Üzerine üzüm, yenibahar eklenir. Sadece 1 su bardağı su koyulur. Tuz ilave edilir ve pilav yarı pişmiş olarak ateşin altı kapatılır.
Diğer tarafta yıkanmış, temizlenmiş tavuk ateşe dayanıklı fırın poşetine konulur. İçine ve etrafına yarı pişmiş pilav doldurulur.
Poşetin ağzı kapatılır ve 200 derecede 1,5 saat kadar tavuğun üstü kızarıp pilav tavuğun suyunu çekinceye kadar kızartılır. Piştikten sonra fırından çıkartılır, poşet bir makas yardımıyla kesilerek alınır ve sıcak olarak servis yapılır.Afiyet olsun
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Taze baharatlı tavuk dolması tarifleri Bullem 0 956 07.11.12, 16:42:00
Last Post: Bullem
  Fırında Tavuk Tarifi video Bullem 0 721 02.10.12, 11:09:44
Last Post: Bullem
  Avakadolu Izgara Tavuk Tarifi Yasin Arslan 0 690 26.02.12, 02:30:37
Last Post: Yasin Arslan
  Tavuk Kanat Tarifi Yasin Arslan 0 675 26.02.12, 02:27:52
Last Post: Yasin Arslan
  Fas Usulü Tavuk But Tarifi Yasin Arslan 0 621 26.02.12, 02:26:22
Last Post: Yasin Arslan



Users browsing this thread: 1 Guest(s)