Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fırında beşamal soslu tavuk
#1
FIRINDA BEŞAMAL SOSLU TAVUK





MALZEMELER

750 gr tavuk eti (göğüs)
750 gr havuç
750 gr patates
750 gr bezelye


Beşamel sos için malzeme :

1 litre süt
1,5 çorba kaşığı köri (baharat)
1 su bardağı un
150 gr margarin
karabiber
tuz
200 gr kaşar peynir


HAZIRLANIŞI

Patatesleri ve havucu küp küp doğrayıp haşlayın. Tavuğu haşlayıp didikleyin, bezelye konserve ise haşlanmasına gerek yok. Bu malzemelerin hepsini harmanlayıp bir kapta bekletin.
beşamel sosun yapılışı :
Tencereye yağı koyun unuda ilave edip kavurun, sütü yavaş yavaş ilave edin karıştırarak top olmasını önleyin. Köriyi, karabiberi, tuzu ilave edin ve karıştın 5 dakika bu şekilde pişirin. Beşamel sosunu daha önce hazırlamış olduğunuz karışıma dökün. Bir tepsiye karıştırıp yayın. Üzerine kaşar peynirini rendeleyip daha önce kızdırmış olduğunuz fırına koyun ve üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Taze baharatlı tavuk dolması tarifleri Bullem 0 963 07.11.12, 16:42:00
Last Post: Bullem
  Fırında Tavuk Tarifi video Bullem 0 724 02.10.12, 11:09:44
Last Post: Bullem
  Soya soslu tavuklu mantar sote Bullem 0 763 04.09.12, 00:00:14
Last Post: Bullem
  Avakadolu Izgara Tavuk Tarifi Yasin Arslan 0 693 26.02.12, 02:30:37
Last Post: Yasin Arslan
  Tavuk Kanat Tarifi Yasin Arslan 0 678 26.02.12, 02:27:52
Last Post: Yasin Arslan



Users browsing this thread: 1 Guest(s)