Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
çerkez tavuğu
#1
ÇERKEZ TAVUĞU





MALZEMELER

1 adet tavuk
2 çorba kaşığı sıvı yağ
5 ince dilim ekmek (bayat)
3 su bardağı ceviz içi
8 diş sarmısak
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz
yarım tatlı kaşığı kırmızı biber


HAZIRLANIŞI

Yıkayıp hazırladığınız tavuğa 3 su bardağı su ve tuz ekleyerek kısık ateşte,
35-40 dakika pişirin. Kemiklerini ayırın, etini lif lif ayirarak ince ince ditin. Servis tabağına düzgünce yerlestirin. Sarımsak, ekmek içi ve cevizi küçük küçük doğrayarak, 3 su bardağı tavuk suyu ve karabiberle karıstırın. Ditilmiş tavuk etinin üzerini bu karışımla kaplayın.Yağın içine kırmızı biberi ekleyerek eriyene kadar ısıtın.
Hazırladığınız yağı tavuğun üzerine dökerek servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  İtalyan Tavuğu Tarifi Yasin Arslan 0 649 26.02.12, 02:10:40
Last Post: Yasin Arslan
  Meyhane tavuğu TUANA 0 487 01.04.11, 17:59:20
Last Post: TUANA



Users browsing this thread: 1 Guest(s)