Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kuşbaşı şiş kebabı
#1
KUŞBAŞI ŞİŞ KEBABI





MALZEME

750 gram koyun veya kuzu eti
1 baş iri soğan
1 kaşık zeytinyağı
Tuz, karabiber.





HAZIRLANIŞI:

Koyun ve kuzunun kol ya da budundan alınmış yağsız etler kuşbaşı doğranır.
Etler bir kaba konur, üzerine zeytinyağı, rendelenmiş soğan, tuz katılır, karıştırılır. Dört beş saat, hatta bir gün öylece bırakılır. Bu arada etler soğan sularını çeker.
Bu etler alınarak aralıklı olmak üzere şişlere dizilir.
Ayrıca şişlere domates ve yeşil biberler de dizilir. Yanmış kömür veya odun közü üzerinde çevrilerek pişirilir.
Pişen domatesler ve yeşil biberler servis tabaklarının bir kenarına şişlerden çıkarılarak konur. Yine birlikte pişirilen kuşbaşı etler de tabakların diğer kenarına konur.
Karabiber ve toz kekik ekilerek yenir. Afiyet olsun.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Sahan Kebabı Tarifi video Bullem 0 638 02.10.12, 11:08:08
Last Post: Bullem
  Köfteli çökertme kebabı Bullem 0 712 04.09.12, 01:38:09
Last Post: Bullem
  Çömlek Kebabı Tarifi Yasin Arslan 0 627 26.02.12, 02:00:19
Last Post: Yasin Arslan
  Tepsi Kebabı Tarifi Yasin Arslan 0 566 26.02.12, 01:58:08
Last Post: Yasin Arslan
  Kağıt Kebabı Tarifi Yasin Arslan 0 591 26.02.12, 01:56:52
Last Post: Yasin Arslan



Users browsing this thread: 1 Guest(s)