Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antep kebabı
#1
ANTEP KEBABI




Malzemeler:

Yarım kilo karışık dana ve koyun kıyması
2 baş soğan
3 adet domates
3 adet yeşil biber
Bolca kırmızı toz biber (acı)
Yeterince tuz.





Hazırlanışı:

Kıyma, tuz ve acı toz kırmızı biberle iyice yoğrulur
Bu kıymadan cevizden irice parçalar alıp, uzun köfteler haline getirilir. Sonra bunların her biri birer şişe geçirilip, eller ısıtılarak şişte iyice sıkıştırılır ve parmaklarla yassıtılır.
Mangal veya ızgara üzerinde şişlerin iki tarafı da pişirilir. Taze pide, şişler pişerken üzerine kapamak suretiyle ısıtılır, iki pide arasına üzerinden bastırılarak köfteler şişlerden çekilir.
Domates, yeşil biber ve ince, halka halka doğranmış soğan ile maydanoz tabakların kenarına konarak servis yapılır.Afiyet olsun.


ÖNERİ:

Bu şiş kebabının kıyması elde iki bıçak ile kıyılırsa kebap daha lezzetli olur. Bir de kıyma kıyılırken içerisine kuyruk yağı da katılabilir.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Sahan Kebabı Tarifi video Bullem 0 638 02.10.12, 11:08:08
Last Post: Bullem
  Köfteli çökertme kebabı Bullem 0 710 04.09.12, 01:38:09
Last Post: Bullem
  Çömlek Kebabı Tarifi Yasin Arslan 0 626 26.02.12, 02:00:19
Last Post: Yasin Arslan
  Tepsi Kebabı Tarifi Yasin Arslan 0 566 26.02.12, 01:58:08
Last Post: Yasin Arslan
  Kağıt Kebabı Tarifi Yasin Arslan 0 591 26.02.12, 01:56:52
Last Post: Yasin Arslan



Users browsing this thread: 1 Guest(s)