Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yörük kebabı
#1
YÖRÜK KEBABI




Malzemeler:

250 gram kuşbaşı kuzu eti
1 adet domates,
1 adet soğan
2 adet biber,
15 adet mantar
1 su bardağı bezelye
1 adet kabak, tuz
1 çay bardağı ayçiçek yağ
1 buçuk su bardağı erişte
1 buçuk su bardağı kasar peyniri







HAZIRLANIŞI :

Domates ve soğanı yemeklik doğrayın. Kuşbaşı etle birlikte, kısık ateşte 20 dakika pişirin. 2 adet biberi ve 1 adet kabağı küp biçiminde doğrayın.
15 adet mantarı ortadan ikiye kesin. Bezelyeleri de ekleyip tencereye alın. Tuzunu ilave edin.
Başka bir tencerenin içine, 1 çay bardağı sıvı yağı dökün. Üzerine su ilave edin. Kaynayınca tuz serpin, 1 buçuk su bardağı erişteyi haşlayın. Tencereden alıp, süzün.
Erişteleri fırın tepsisine yayın. Üzerine sebzelerle sote ettiğiniz etleri yayın. En üste 1 buçuk su bardağı kasar peyniri rendesini serpin. Sıcak servis yapın.Afiyet olsun.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Sahan Kebabı Tarifi video Bullem 0 638 02.10.12, 11:08:08
Last Post: Bullem
  Köfteli çökertme kebabı Bullem 0 710 04.09.12, 01:38:09
Last Post: Bullem
  Çömlek Kebabı Tarifi Yasin Arslan 0 626 26.02.12, 02:00:19
Last Post: Yasin Arslan
  Tepsi Kebabı Tarifi Yasin Arslan 0 566 26.02.12, 01:58:08
Last Post: Yasin Arslan
  Kağıt Kebabı Tarifi Yasin Arslan 0 591 26.02.12, 01:56:52
Last Post: Yasin Arslan



Users browsing this thread: 1 Guest(s)