Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cartlak kebabı
#1
CARTLAK KEBABI





Malzemeler:

150 gr. kuzu ciğeri (4 şiş),
30 gr. ciğer çözü (ciğer yağı),
Yeterince tuz
karabiber
kimyon, sumak ekşisi
kırmızı pul biber





HAZIRLANIŞI:

Ciğer, kuşbaşı büyüklüğünde parçalara ayrılır. Ciğer çözü de aynı büyüklükte parçalara bölünür.
Kuşbaşı büyüklüğündeki 5 tike ciğer ve 1 çöz; her şişe iki tike ciğer, 1 tike çöz, 3 tike ciğer olacak şekilde saplanır.
Şişlere geçirilmiş ciğerler harı geçmiş kömür ateşinde yakmadan çevire çevire pişirilir.
Pişerken üzerine hafiften tuz, biber, kimyon atılır. Pişen ciğerler tabağa çekilir, üzerine bir miktar karabiber atılır.Afiyet olsun.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Sahan Kebabı Tarifi video Bullem 0 634 02.10.12, 11:08:08
Last Post: Bullem
  Köfteli çökertme kebabı Bullem 0 706 04.09.12, 01:38:09
Last Post: Bullem
  Çömlek Kebabı Tarifi Yasin Arslan 0 622 26.02.12, 02:00:19
Last Post: Yasin Arslan
  Tepsi Kebabı Tarifi Yasin Arslan 0 560 26.02.12, 01:58:08
Last Post: Yasin Arslan
  Kağıt Kebabı Tarifi Yasin Arslan 0 586 26.02.12, 01:56:52
Last Post: Yasin Arslan



Users browsing this thread: 1 Guest(s)