Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Adana kebabı
#1
Malzemeler:

1 kg ince çekilmiş kuzu kıyma
100 gr yağ
1 çorba kaşığı acı pul biber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1,5 cm eninde kebap şişleri
tuz



Hazırlanışı:

Kıymayı, pul biber ve toz biberle iyice yoğurun. Buzdolabına koyup 1,5-2 saat kadar dinlendirin.
Dolaptan çıkarıp tuzunu koyun. Tekrar yoğurun. Yoğurduğunuz kıymadan avucunuzun aldığı kadar parçalar koparark şişlere tutturun. Elinize yapışmaması için ara sıra avucunuzu ıslatarak bir elinizle şişi tutun, diğer elinizle de kıymayı şişe tutturarak, kebabı hazırlayın. Mangalı yakın.
Şişleri mangala dizip iki taraflı olarak pişirin. Sumaklı soğan salatası ve yeşil salata ile sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Adana kebebı tarileri Bullem 0 1,005 07.11.12, 16:35:38
Last Post: Bullem
  Sahan Kebabı Tarifi video Bullem 0 636 02.10.12, 11:08:08
Last Post: Bullem
  Köfteli çökertme kebabı Bullem 0 708 04.09.12, 01:38:09
Last Post: Bullem
  Çömlek Kebabı Tarifi Yasin Arslan 0 623 26.02.12, 02:00:19
Last Post: Yasin Arslan
  Tepsi Kebabı Tarifi Yasin Arslan 0 562 26.02.12, 01:58:08
Last Post: Yasin Arslan



Users browsing this thread: 1 Guest(s)