Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Domates Turşusu
#1
Domates Turşusu


Malzemeler:

Domates,
Tuz,
Sarımsak


Hazırlanışı :
Normal iriliğe ulaşmış, yeşilrengisarı-beyaza dönmüş veya hafif kızarmış, halk arasında “çakır domates” olarak isimlendirilen sert yapılı domatesler turşu için uygundur. Yeşil domateslerden turşu yapıldığı zaman, turşu tatsız olur ve rengi esmerleşir. Olgun domatesler kullanılırsa turşuda yumuşama, ezilme, kabukta aynlmalar meydana gelir.
Domatesler turşu kabına konmadan önce, sap yerinin hemen yanındaki sert kısımlarından, iğne veya kürdan kullanılarak birkaç kez delinir.

Sarımsaklar domateslerin arasın serpiştirilir, tuz kaynamış suda eritilerek domateslerin üzerine dökülür. Serin ve karanlık bir yerde bekletilir.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Közlenmiş Kırmızı Biber Turşusu TUANA 0 803 01.04.11, 17:46:24
Last Post: TUANA
  İçi Doldurulmuş Biber Turşusu TUANA 0 910 01.04.11, 17:46:00
Last Post: TUANA
  Sarımsak Turşusu TUANA 0 765 01.04.11, 17:44:47
Last Post: TUANA
  Pancar Turşusu Tarifi TUANA 0 894 01.04.11, 17:44:09
Last Post: TUANA
  Lahana turşusu TUANA 0 731 01.04.11, 17:38:09
Last Post: TUANA



Users browsing this thread: 1 Guest(s)