Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sarımsak Turşusu
#1
Sarımsak Turşusu




Malzeme
Yarım kilo sarmısak,
1 su bardağı sirke.
1 silme yemek kaşığı deniz tuzu,
1-2 sap kereviz yaprağı,
3-4 sap dereotu.




Yapılışı
Sarmısakların kabuklarını ayıklayın. Kaynar suda bir dakika bekletin, süzün ve kurulayın. Aralarına kereviz ve dereotu yapraklarını koyarak sarmısak dişlerini kavanoza yerleştirin. Diğer yandan sirke ve tuzu birkaç dakika kaynatıp soğumaya bırakın. Sirke ve tuz karışımını soğuduktan sonra sarmısaklann ustünü örtecek şekilde kavanoza boşaltın. Kuru ve az ışık alan bir yerde bir ay süre ile bekletin. Meze olarak tek başına veya yeşil zeytinin yanında servis yapın, salataları süslemek için kullanın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Domates Turşusu TUANA 0 709 01.04.11, 17:46:40
Last Post: TUANA
  Közlenmiş Kırmızı Biber Turşusu TUANA 0 801 01.04.11, 17:46:24
Last Post: TUANA
  İçi Doldurulmuş Biber Turşusu TUANA 0 910 01.04.11, 17:46:00
Last Post: TUANA
  Pancar Turşusu Tarifi TUANA 0 892 01.04.11, 17:44:09
Last Post: TUANA
  Lahana turşusu TUANA 0 729 01.04.11, 17:38:09
Last Post: TUANA



Users browsing this thread: 1 Guest(s)