Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pancar Turşusu Tarifi
#1
Pancar Turşusu Tarifi



Malzemeler

5-6 adet orta boy pancar
1 çay bardağı sirke
1 silme tatlı kaşığı tuz
2 tepeleme tatlı kaşığı şeker
2 diş sarımsak (ezilmiş)


Yapılışı

Pancarları kök ve saplarını kestikten sonra kabuklarıyla birlikte iyice yıkayıp düdüklüye koyun. Üzerini örtecek kadar su ilave edip pişirin. (Tefal düdüklüde pim 1. derecede iken, ilk buhar sesi duyulduktan sonra yaklaşık 15-20 dakika pişirmek gerekiyor.) Bıçak batırdığınızda rahatlıkla içine giriyorsa pişmiş demektir.

Pancarları tencerenin dışına alıp, elinizin dayanacağı kadar soğuduğunda (çok soğumasın) parmaklarınızla ovalayarak kabuklarını soyun ve yaklaşık 1cm kalınlığında dilimleyip tekrar içinde kaynattığınız suyuna koyun. Bu suya 1 çay bardağı sirkeyi, tuzu, şekeri ve sarımsağı ilave edin. Bu şekilde soğutup buzdolabına koyun ve 1 gece bekletin. Ertesi gün servise hazırdır.


Afiyet olsun.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Domates Turşusu TUANA 0 707 01.04.11, 17:46:40
Last Post: TUANA
  Közlenmiş Kırmızı Biber Turşusu TUANA 0 799 01.04.11, 17:46:24
Last Post: TUANA
  İçi Doldurulmuş Biber Turşusu TUANA 0 907 01.04.11, 17:46:00
Last Post: TUANA
  Sarımsak Turşusu TUANA 0 762 01.04.11, 17:44:47
Last Post: TUANA
  Lahana turşusu TUANA 0 728 01.04.11, 17:38:09
Last Post: TUANA



Users browsing this thread: 1 Guest(s)