Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kornişon Turşu Tarifi
#1
Kornişon Turşu Tarifi


Malzemeler

1 kilo kornişon salatalık
su (mümkünse kaynak suyu)
4-5 çorba kaşığı kaya tuzu
1 çorba kaşığı toz şeker
10 diş sarımsak
2 çay bardağı sirke
10-12 dal maydanoz



Hazırlanışı:

Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın. En uygun çesit “kornişon”dur. İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak v.b. kirleri yıkayın.

Salatalıkları kavanoza doldurun. tuzunu uzerine ilave edin. Sarımsakları kavanoza yerleştirin. Sirkeyi içine boşaltın. Suyunu salatalıkların tümü salamuranın içinde kalacak şekilde ilave edin.

Maydanozu kapak yapın ve kavanozun kapağını kapatın. Tezgah üzerinde yada düz bir zemin üzerinde 2 gün bekletin ki suyu azalırsa ki azalacaktır: üzerine biraz daha su ilave edin. Kapağını sıkıca kapatıp, serin bir yerde 4-5 hafta bekletildikten sonra kullanabilirsiniz.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Evde turşu yapımı Bullem 0 936 02.10.12, 11:36:42
Last Post: Bullem
  Turşu Kavurması TUANA 0 862 01.04.11, 17:47:24
Last Post: TUANA
  Turşu Çeşitleri ve Tarifleri TUANA 0 1,003 01.04.11, 17:44:29
Last Post: TUANA
  Turşu yapımında dikkat edilecek hususlar TUANA 0 808 01.04.11, 17:37:28
Last Post: TUANA



Users browsing this thread: 1 Guest(s)