Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Havuçlu kabak salatası
#1
Malzemeler:
2 kabak
2 havuç
3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı mayonez
1 çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
2 dal dereotu
Tuz

Hazırlanışı:
* Kabak ve havuçları temizleyip rendeleyin. Zeytinyağının yarısını tavada ısıtın. Kabak ve havucu ekleyip soteleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

* Sarımsakları soyup ezin ve bir kâseye alın. Kabak, havuç, yoğurt, mayonez, kalan zeytinyağını ve tuz ekleyip karıştırın. Dereotu ile süsleyip servis yapın.

2 adet kabak
2 havuç
4 kaşık sıvı yağ
6 kaşık süzme yoğurt
½ çay bardağı dövülmüş ceviz
3 diş sarımsak
Biraz Tuz

Kabak ve havuçlarımızın kabuklarını ayıklayalım. Ayrı ayrı rendeleyelim, orta boy tavaya sıvıyağımızı alalım, kabaklarımızı hafif ateşte kavuralım, kabak su salacaktır. Suyunu hafif çekince havuçlarımızı ekleyelim.Beraber kavuralım. Malzememizi soğutalım. Kabak ve havuçlar soğurken, süzme yoğurdumuzu derince bir kaba alın, ezilmiş sarımsak, su ve tuz ile koyu kıvamda yoğurdunuzu ezin.(asla çok su eklemeyin, eklenecek sebzeler yoğurdunuzu zaten yumuşatacaktır) Sebzelerinizi ve dövülmüş cevizinizi yoğurda ekleyerek tüm malzemenizi karıştırın. Servis tabağına alarak, Maydanoz ile süsleyin.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Roka salatası Bullem 0 954 12.09.12, 18:40:51
Last Post: Bullem
  Kuskus Salatası Bullem 0 714 04.09.12, 17:03:43
Last Post: Bullem
  Taze Fasulye Salatası Kemal_ 0 655 24.02.12, 02:42:53
Last Post: Kemal_
  Makarna salatası TUANA 0 801 01.04.11, 18:30:21
Last Post: TUANA
  Sezar salatası TUANA 0 742 01.04.11, 18:30:09
Last Post: TUANA



Users browsing this thread: 1 Guest(s)