Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Haşhaşlı Poğaça
#1
MALZEMELER
yarım su bardağı tozşeker
1 su bardağı un
4 çorbakaşığı tereyağı (veya margarin)
2 çaykaşığı haşhaş tohumu
1 yumurta sarısı
süt
maya
tuz

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Tereyağı ya da margarini krema haline gelene kadar ısıtın. İçine tozşekeri,unu, hafifçe çırpılmış yumurta sarısını, bir tutam tuzu ve sütte çözülmüş biraz mayayı katın. Tüm malzemeleri hamur haline getirdikten sonra iki saat kadar buzdolabında bekletin.
Daha sonra üzerine bir çaykaşığı haşhaş tohumu serpin ve çok ince olmayacak şekilde hamuru açın. Kalıp aletleriyle kestiğiniz parçaları yağlı ve unlu bir tavaya koyun. Yeniden bir saat kadar buzdolabında dinlendirin. Sonra üzerlerine, kalan haşhaş tohumlarını serpiştirip önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında onbeş dakika kadar pişirin bırakın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Galeta Unlu Kıymalı Poğaça Tarifi YasiN 0 531 15.07.12, 23:17:36
Last Post: YasiN
  Havuçlı Poğaça tornado 0 478 31.03.11, 16:51:15
Last Post: tornado
  Haşhaşlı Cevizli Çörek Plt Pusu 0 502 11.03.11, 17:13:43
Last Post: Plt Pusu
  Kaşarlı Poğaça Plt Pusu 0 578 10.03.11, 18:52:02
Last Post: Plt Pusu



Users browsing this thread: 1 Guest(s)