Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Havuçlı Poğaça
#1
MALZEMELER
Yarım kg un
2 çorbakaşığı zeytinyağı
1 yumurtanın sarısı
30 gr bira mayası
200 gr havuç
süt
tuz

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI
1/4 litre ılık suda mayayı ılıtın. Sonra bir tutam tuz, un ve iki çorbakaşığı zeytinyağıyla yumuşak bir hamur hazırlayın.
Rendelediğiniz havucu bu hamura katıp minik toplar oluşturun. Ve bu topları unlu bir kaba dizin. Hamuru filmle kapladıktan sonra ılık bir yerde bir saat kadar mayalanmaya bırakın. Kendi hacminin iki misli oluncaya dek bekleyin. Hamurdan yeniden minik toplar yapın. Zeytinyağıyla yağladığınız bir tavada bir saat kadar yeniden mayalanmaya bırakın. Daha sonra üstlerine biraz sütle birlikte çırpılmış yumurta sarılarını iyice yedirerek sürün. Poğaçaları, önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yirmi dakika kadar pişirin.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Galeta Unlu Kıymalı Poğaça Tarifi YasiN 0 532 15.07.12, 23:17:36
Last Post: YasiN
  Haşhaşlı Poğaça tornado 0 516 31.03.11, 16:51:57
Last Post: tornado
  Kaşarlı Poğaça Plt Pusu 0 580 10.03.11, 18:52:02
Last Post: Plt Pusu



Users browsing this thread: 1 Guest(s)