Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elmalı Turta
#1
MALZEMELER
1.5 su bardağı un
2 küçük çay bardağı toz şeker
125 gr. donmuş margarin
Yarım bardak soğuk su
Bir tutam tuz
Yarım kilo elma
Bir çorba kaşığı tarçın

HAZIRLANIŞI
Genişçe bir tepsi içinde unun ortasını açın, içine donmuş margarin ve tuzu katarak unla yağı birbirine yedirin. Unla margarini birbirine karıştırıp ekmek kırıntısı görüntüsü alınca azar azar soğuk su ekleyerek yoğurun. Hamurunuzu buzdolabında bir saat kadar bekletin. Elmaları kabuğunu soymadan ince dilimler halinde kesin. Tarçını toz şekerine karıştırıp, elmalara katıp, dilimleri zedelemeden karıştrın. Hamuru dolaptan çıkarıp, turta kabına bir parmak kalınlığında döşeyin. Hamurun üstüne elma dilimlerini sırt sırta gelecek şekilde dizin. Orta ısılı fırında 1 saat pişirin. İstenirse fırına sürülürken üzerine kuru üzüm de serpiştirebilirsiniz.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Fındıklı Turta tornado 0 477 31.03.11, 16:48:59
Last Post: tornado
  Elmalı Tart - I tornado 0 347 31.03.11, 16:45:08
Last Post: tornado
  Elmalı Tart tornado 0 364 31.03.11, 16:44:56
Last Post: tornado
  Elmalı Pay tornado 0 416 31.03.11, 16:44:40
Last Post: tornado
  Elmalı mini milföyler tornado 0 341 31.03.11, 16:44:26
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)