Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elmalı mini milföyler
#1
MALZEMELER
30 adet
1 adet rulo katlı hamur
2 adet yumurta
harcı için:
4 adet elma
1 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
4 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı


HAZIRLANIŞI
Elmanın kabuklarını soyup rendeleyin. Tereyağını kızdırdıktan sonra elma rendesini ve şekerini 4 dakika ocakta çevirin. Soğumaya bırakıp, tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın. Rulo katlı hamuru ikiye bölün. Parçalardan birini merdane yardımıyla un serperek yarı inceliğine gelecek kadar açın. Hamurun sizin tarafınızı yumurtalayın. Elma harcını hamurun kenasrından 2 cm boşluk bırakarak uzunlamasına çizgi olarak koyun, hamuru rulo sarın üzerine yumurta sarısı sürün ve buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin. 1 cm kalınlığında dilimleyin ve 220 dereceli frında yaklaşık 20 dakika pişirin.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Elmalı Turta tornado 0 370 31.03.11, 16:45:21
Last Post: tornado
  Elmalı Tart - I tornado 0 349 31.03.11, 16:45:08
Last Post: tornado
  Elmalı Tart tornado 0 364 31.03.11, 16:44:56
Last Post: tornado
  Elmalı Pay tornado 0 420 31.03.11, 16:44:40
Last Post: tornado
  Elmalı Krep tornado 0 361 31.03.11, 16:44:14
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)