Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elmalı Krep
#1
MALZEMELER
4 yumurta
1 bardak süt
1 bardak un
3 elma
2 çay fincanı pudra şekeri
1 yemek kaşığı tarçın

HAZIRLANIŞI
Önce az bir süt ile un ezilir. Yumurtalar başka bir kapta çırpılıp sonradan süte ilave edilir, bütün malzeme iyice karıştırılır ve teflon bir tava iyice yağlanıp ağır ağır ısıtılır. Hazırlanan bu karışımdan bir kepçe alınır, tavanın her tarafına yayılacak şekilde dağıtılır. 1-2 dakika sonra tahta spatula ile diğer tarafı çevrilir ve yine 2 dakika sonra ateşten alınır. Bu işleme hamur bitene kadar devam edilir. Kreplerin yanmaması için krebi her döküldüğünde tavayı ateşten çekip tekrar ateşe koymak gerekir. Diğer tarafta elma rendelenir, pudra şekeriyle 5-10 dakika pişirilir. Soğuduktan sonra tarçın ilave edilir ve herbir krebin içine konularak krepler rulo şeklinde sarılır. Arzu edilirse servis edilmeden önce 5 dakika sıcak fırında ısıtılıp ılık olarak yenilebilir.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Elmalı Turta tornado 0 375 31.03.11, 16:45:21
Last Post: tornado
  Elmalı Tart - I tornado 0 354 31.03.11, 16:45:08
Last Post: tornado
  Elmalı Tart tornado 0 367 31.03.11, 16:44:56
Last Post: tornado
  Elmalı Pay tornado 0 428 31.03.11, 16:44:40
Last Post: tornado
  Elmalı mini milföyler tornado 0 348 31.03.11, 16:44:26
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)