Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boşnak Böreği
#1
MALZEMELER
1 Kg Un
1 Fincan Sıvı Yağ
1 Yumurtanın Sarısı
Yeterince Su
Tuz
İçi İçin
200 gr Beyaz Peynir veya Çökelek
1 Demet Maydanoz
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
Tuz


HAZIRLANIŞI
Ununun ortasını açıp, tuzu, ılık suyu ve 1 fincan sıvı yağı ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
Hamuru 9 eşit parçaya bölüp bezeler hazırlayalım. Bezelerden herbirini tabak büyüklüğünde açalım. Bezelerin üzerine sıvı yağı sürelim. Yufkayı kenarlarından çekiştirerek, hazır yufka inceliğinde açalım. (Bu işlemin iki kişi tarafından yapılması daha iyi sonuç verir.)
Yufkaya kaşığın ucu ile sıvı yağ serpelim. Hazırladığımız peynirli maydanozlu içi yufkaya serpelim. Yufkayı rulo şeklinde saralım.
Yağlanmış fırın tepsisine ortadan başlamak üzere yufkaları dolayarak yerleştirelim. Üzerine yumurta sarısı sürdüğümüz böreği, önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında altı üstü kızarana dek pişirelim.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Yaz Böreği Tarifi YasiN 0 694 16.07.12, 14:51:10
Last Post: YasiN
  Patlıcanlı Tava Böreği Tarifi YasiN 0 552 16.07.12, 10:27:29
Last Post: YasiN
  Sebze Böreği Tarifi YasiN 0 655 16.07.12, 10:21:19
Last Post: YasiN
  Lahmacun böreği SuyunGizemi 0 438 30.09.11, 10:38:18
Last Post: SuyunGizemi
  Yalancı su böreği SuyunGizemi 0 444 30.09.11, 10:36:50
Last Post: SuyunGizemi



Users browsing this thread: 1 Guest(s)