Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bezelyeli Etli Börek
#1
MALZEMELER
1 Paket Milföy Hamuru (10 luk pakette)
250 gr Kuzu Eti
2 Adet Orta Boy Soğan
2 Adet Orta Boy Domates
1 Su Bardağı Haşlanmış Bezelye
1 Yumurtanın Sarısı
1 Demet Maydanoz
1 Çorba Kaşığı Margarin
1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ


HAZIRLANIŞI
Tencereye margarini ve sıvı yağı alarak, kızdıralım. Fındık iriliğinde doğranmış kuzu etlerini ilave edelim. Bıraktıkları suyu çekene dek kavuralım.
Soğanları ilave edip pembeleştirelim. Kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış domatesleri de ilave ederek 5 dakika daha pişirelim.Tuz, karabiber ve ince ince doğranmış maydanozu ekleyerek ateşten alalım.
Milföy hamurlarının ortasına etli harçtan bir miktar koyalım. Zarf şeklinde kapatarak ters çevirelim. Üzerine milföy hamurundan kestiğimiz şeritlerle süsler yapalım. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında börekleri 5 dakika pişirelim. Isıyı 170 dereceye indirerek üzerleri kızarana dek pişirelim.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Milföyden kolay börek yapımı Bullem 0 704 06.10.12, 23:15:08
Last Post: Bullem
  Pratik Börek Tarifi YasiN 0 592 16.07.12, 10:32:14
Last Post: YasiN
  Domatesli Börek Tarifi YasiN 0 536 16.07.12, 10:30:23
Last Post: YasiN
  Çemenli Börek Tarifi YasiN 0 699 16.07.12, 10:24:44
Last Post: YasiN
  Tavuklu Islama Börek Tarifi YasiN 0 762 15.07.12, 23:26:20
Last Post: YasiN



Users browsing this thread: 1 Guest(s)