Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şiveydiz (4 Kişilik)
#1
MALZEMELER
250 gr Nohut
250 gr Kuşbaşı Kuzu Eti
1 Demet Taze Sarımsak
1 Kg Yoğurt
1 Su Bardağı Su
Tuz
Sos Malzemesi
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çay Kaşığı Haspir


HAZIRLANIŞI
Akşamdan ıslattığınız nohudu haşlayın. Taze sarmısaklardan iki tane ayırıp kalanını yarım parmak iriliğinde doğrayın. Ayırdığınız iki sarmısağı ayrı bir kapta yumuşayana kadar haşlayın.
Yoğurdu 1 su bardağı suyla çırparak ayran kıvamına getirin. Hazırladığınız ayrana eti, haşlanmış ve çiğ sarmısağı ilave ederek pişirin.
Tavada bir çorba kaşığı tereyağını kızdırıp haspiri ekleyerek sos hazırlayın.
Yemeği servis tabağına alın. Üzerine haspirli sos gezdirip servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Şiveydiz tornado 0 492 31.03.11, 16:21:27
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)