Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şehriyeli Kuzu Incik
#1
MALZEMELER
1 kg kuzu incik
5 çorba kaşığı margarin
Yarım kg arpa şehriye
2 domates (veya 1 çorba kaşığı salça)
2 baş soğan
tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Margarinden iki kaşık alıp kızdırın ve etleri katıp karıştırmaya başlayın.
Incikler iyice pembeleşsin, sularını salıp çeksinler. Bir başka kapta, yine margarinden bir kaşık alıp eritin. Ince doğranmış soğanları tahta kaşıkla karıştırın. Renkleri değişmeye başlayınca , kabuklan alınmış küçük parça domatesi (veya salçayı) katın, kavrulsunlar. Üzerlerine et suyundan biraz gezdirin , pişip bulamaç olsunlar. Kalan iki kaşık yağı eritip, bu kez de arpa şehriyeyi beş dakika kadar kavurun. Hazırladığınız salçayı şehriyelere katın. lyice pişen inciklerin suyundan gezdirin. Şehriyeler suyunu çekip şişsinler. Üzerlerine incikleri dizin. Et suyundan bir parça gezdiin ve tencerenin kapağını kapatıp demlenmeye bırakın . Lapalaştırmadan, ezmeden, diri bırakmadan sofranıza getirin.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Nane Soslu Kuzu Dilimleri Tarifi YasiN 0 626 08.07.12, 11:08:29
Last Post: YasiN
  Fırında Kuzu İncik Tarifi YasiN 0 759 08.07.12, 11:03:32
Last Post: YasiN
  İncirli Kuzu Fileto Tarifi YasiN 0 637 08.07.12, 10:59:20
Last Post: YasiN
  Kuzu Külbastı Tarifi YasiN 0 786 08.07.12, 10:31:06
Last Post: YasiN
  Fırında Kuzu İncik Tarifi YasiN 0 430 12.04.12, 20:48:10
Last Post: YasiN



Users browsing this thread: 1 Guest(s)