Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yufkalı pirzola
#1
MALZEMELER
1 kilo kemikli kuzu pirzola
1 yufka
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı tereyağı
ayçiçek yağı


HAZIRLANIŞI
Yufkaları pirzola sayısı kadar 3 parmak eninde şeritler halinde kesin. Pirzolaları ayçiçek yağında pembeleşene kadar kızartın. Hazırlanan yufka şeritlerini pirzolaların üstüne, kemikleri açık bırakacak şekilde sarın. Hafif yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı ve rende kaşar koyarak önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında 20-25 dakika peynirler eriyene kadar pişirin.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Tepside Mantarlı Pirzola (10 kişilik) tornado 0 463 31.03.11, 16:16:59
Last Post: tornado
  Taç Pirzola tornado 0 350 31.03.11, 16:15:58
Last Post: tornado
  Sahanda Pirzola (4 Kişilik) tornado 0 321 31.03.11, 16:09:45
Last Post: tornado
  Sahanda Kuzu Pirzola (4 Kişilik) tornado 0 329 31.03.11, 16:09:31
Last Post: tornado
  Pirzola Tava tornado 0 345 31.03.11, 16:04:41
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)