Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Terbiyeli Süt Kuzusu
#1
MALZEMELER
1 kg süt kuzusu (but tarafı tercih edilmelidir)
1.5 limonun suyu
3 kahve fincanı su
14 adet arpacık soğanı
2 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı margarin
3 adet yumurtanın sarısı
tuz

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Budunun kemiğini çıkarın ve etinin ince derisini soyun. Daha sonra budu, yumurta iriliğinde parçalar halinde doğrayıp, bir tencereye koyun. Margarin ve kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanlarını bütün olarak üzerine ilave edip, hafif ateşte pişmeye bırakın. Her 15 dakikada bir tencereye yarım kahve fincanı su katarak etleri iyice yumuşayıncaya dek, 1 - l.5 saat pişirin. Eter piştiğinde başka bir kaba üç adet yumurtanın sarısı, bir kahve fincanı su ve 1.5 limonun suyunu koyun, bunları iyice çırparak köpürtün. Böylelikle hazırladığınız terbiyeyi, etlerin üzerine döküp, karıştırın ve 1-2 dakika kadar sonra tencereyi ateşten alıp, sıcak servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Terbiyeli Kuzu İncik (10 kişilik) tornado 0 438 31.03.11, 16:17:21
Last Post: tornado
  Terbiyeli Haşlama (4 Kişilik) tornado 0 406 31.03.11, 16:17:11
Last Post: tornado
  Mantarlı Terbiyeli Dana Bifteği (4 Kişilik) tornado 0 304 31.03.11, 16:01:09
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)