Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Terbiyeli Haşlama (4 Kişilik)
#1
MALZEMELER
1 kg Kemikli Koyun veya Kuzu Eti
10 Su Bardağı Su
4 Patates
2 Havuç
7-8 Arpacık Soğanı
1 Küçük Kereviz
1 Çorba Kaşığı Margarin
5-6 Karabiber Tanesi
1 Çorba Kaşığı Un
3 Yumurta
1 Limon Suyu
Tuz


HAZIRLANIŞI
Sebzeleri temizleyip yıkayın. Patatesi iri parçalar halinde doğrayın. Kereviz ve havuçları dilimleyin, arpacık soğanları soyun.
Eti geniş bir tencereye yerleştirip 10 su bardağı su, parates, havuç, soğan, kereviz, karabiber taneleri ve yarım çorba kaşığı tuzu ekleyin. Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar 1-1.5 saat pişirin.
Küçük bir tencerede margarinı eritip unu pembeleşinceye kadar kavurun. Karıştırmaya ara vermeden, kaynamakta olan haşlamanın suyundan iki bardak kadar ilave edin. Küçük bir kasede 3 yumurta sarısı ile limon suyunu çırpın ve unlu et suyuna ilave edin. Hazırladığınız terbiyeyi haşlamanın üzerine azar azar döküp 2-3 dakika sonra ateşren alın. Sıcak olarak servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Dil Haşlama Tarifi YasiN 0 903 08.07.12, 10:32:48
Last Post: YasiN
  Haşlama Et Tarifi Yeni YasiN 0 653 08.07.12, 10:21:59
Last Post: YasiN
  Haşlama Et Tarifi YasiN 0 405 12.04.12, 20:45:25
Last Post: YasiN
  Terbiyeli Süt Kuzusu tornado 0 518 31.03.11, 16:17:32
Last Post: tornado
  Terbiyeli Kuzu İncik (10 kişilik) tornado 0 437 31.03.11, 16:17:21
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)