Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Soğanlı Kavurma (4 Kişilik)
#1
MALZEMELER
300 gr Arpacık Soğanı
3 Diş Sarmısak
1 kg Dana Eti
2 Çorba Kaşığı Margarin
2 Tatlı Kaşığı Pulbiber
3 Çorba Kaşığı Domates Salçası
2 Su Bardağı Et Suyu
2 Çorba Kaşığı Kekik
Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI
Soğan ve sarmısağı soyun. Soğanı ikiye bölün. Sarmısağı ezin. Eti (3cm büyüklüğünde) kuşbaşı doğrayın. Margarini büyük bir tencerede eritin. Eti tencereye alıp kavurup tencereden alın. Soğan ve sarmısağı aynı tencereye ilave edip kavurun. Ardından tekrar eti ekleyin. Pul biber, kekik, tuz ve karabiberle tatlandırın. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Bir miktar et suyunu ilave edip çekmesini bekleyin. Bu işlemi bir iki kere daha tekrar edin.
Et suyunun kalanını tencereye ekleyin. Eti kısık ateşta ve tencerenin kapağını kapatarak 80 dakika kadar pişirin. Pişme süresinin sonunda tekrar tuz ve karabiberle tatlandırın. Kavurmayı tabaklara paylaştırarak servis yapın.
Öneri: Bayramdan sonra eti değerlendirmek için malzemeleri değiştirerek tekrar kavurma yapabilirsiniz. Örneğin kavurmaya mantar katabilirsiniz. Bunun için tarifi aynen yukarıda verildiği gibi uygulayıp soğanları kavururken mantarı ilave edin. Mantarı kısa süre kavurup eti ekleyin. Ardından tarifin kalan kısmını uygulamaya geçebilirsiniz.
Kolayca kavurmak Eti kavurmak için kalın tabanlı veya teflon bir tencere kullanın. Bir miktar yağ eritin ve eti ilave edip kavurmaya başlayın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Arpacık Soğanlı Et Kavurması Tarifi YasiN 0 733 08.07.12, 10:26:23
Last Post: YasiN
  Sac Kavurma Tarifi YasiN 0 460 12.04.12, 20:58:24
Last Post: YasiN
  Sebzeli sac kavurma tornado 0 238 31.03.11, 16:12:23
Last Post: tornado
  Kavurma (5 Kişilik) tornado 0 342 31.03.11, 15:44:50
Last Post: tornado
  Çoban Kavurma tornado 0 400 31.03.11, 15:13:47
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)