Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sebzeli Kuzu İncik (6 Kişilik)
#1
MALZEMELER
6 Adet Kuzu İncik
Tuz, Larabiber
5 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
2 Adet Soğan
2 Diş Sarmısak
2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
2 Yaprak Defne
Kekik
300 gr. havuç
300 gr. Mantar
Kutu Soyulmuş Domates Konservesi (400 gr.)
2 Yemek Kaşığı Nişasta
2 Yemek Kaşığı Sirke


HAZIRLANIŞI
Incikleri tuzlayıp biberleyin. Fırına uygun bir sahanda yağ ile iyice kızartın. Soğan ve sarmısağı kıyın. Domates salçası, defne ve biraz kekikle beraber edere katıp kavurmaya devam edin. Üç çay bardağı sıcak su ekleyip 175° ısıtılmış fırında 2 saat pişirin.
Bu süre boyunca etler suyunu çekerse azar azar sıcak su eklemeye devam edin ve incikleri arada çevirin. Bir saat sonra doğradığınız havuçları ve mantarları, 1,5 saat sonra da süzdüğünüz domatesleri ekleyin.
Yemeği fırından çıkarınca etleri bir tabağa alın. Sosu, çok az suda erittiğiniz nişasta ile koyulaştırın. Tuz, karabiber ve sirke ekleyip bir taşım kaynatın. Etleri katıp kekik serpin ve servis yapın..
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Nane Soslu Kuzu Dilimleri Tarifi YasiN 0 626 08.07.12, 11:08:29
Last Post: YasiN
  Fırında Kuzu İncik Tarifi YasiN 0 759 08.07.12, 11:03:32
Last Post: YasiN
  İncirli Kuzu Fileto Tarifi YasiN 0 638 08.07.12, 10:59:20
Last Post: YasiN
  Kuzu Külbastı Tarifi YasiN 0 786 08.07.12, 10:31:06
Last Post: YasiN
  Fırında Kuzu İncik Tarifi YasiN 0 432 12.04.12, 20:48:10
Last Post: YasiN



Users browsing this thread: 1 Guest(s)