Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sebzeli Haşlama Et (4 Kişilik)
#1
MALZEMELER
1 Kg Koyun Eti (Kemikli Parça Et)
3 Adet Havuç
3 Adet Patates
2 Adet Limon Suyu
2 Yumurta Sarısı
1 Demet Maydanoz
3 Adet Soğan
4-5 Su Bardağı Su
Tuz , Karabiber


HAZIRLANIŞI
4-5 bardak suyu kaynatalım. Parçalanmış eti, kaynayan suya atıp, doğranmış havuç, patates ve iri doğranmış soğanı ilave edelim. Tuzunu ve karabiberini ayarlayalım. Kapağını kapatarak pişmeye bırakalım. Düdüklü tencerede yarım saat, çelik tencerede ise etler yumuşayana kadar pişirelim.
Haşlamanın daha lezzetli olması için limon ve yumurta ile terbiye yapmak gerekir. Terbiye için, yumurta sarılarını biraz tuzla çırpalım. Üzerine limon suyunu ekleyelim. Yemeğin suyundan biraz alıp yaptığımız terbiyeye ekleyerek çırpmaya devam edelim. Sonra pişmiş yemeğin üzerine döküp karıştıralım. İnce ince kıyılmış maydanozu da tabaklara serpip haşlamamızı tatlandıralım.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Dil Haşlama Tarifi YasiN 0 906 08.07.12, 10:32:48
Last Post: YasiN
  Haşlama Et Tarifi Yeni YasiN 0 654 08.07.12, 10:21:59
Last Post: YasiN
  Haşlama Et Tarifi YasiN 0 407 12.04.12, 20:45:25
Last Post: YasiN
  Terbiyeli Haşlama (4 Kişilik) tornado 0 407 31.03.11, 16:17:11
Last Post: tornado
  Sebzeli tavuk güveç tornado 0 339 31.03.11, 16:12:35
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)