Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sebzeli Güveç (8 Kişilik)
#1
MALZEMELER
2 Havuç
2 Büyük Patates
2 Kırmızı Dolmalık Biber
2 Sarı Dolmalık Biber
2 Kabak
2-3 Diş Sarmısak
Kızartmalık Yağ
1 Limon
8 Çorba Kaşığı Sirke
8 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI
Patates ve havuçların kabuklarını soyup yıkayın. Havuçları uzunlamasına dörde bölün. Patatesleri yuvarlak dilimler halinde doğrayın. Her ikisini tuzlu suda 4 dakika kadar başlayın. Patatesleri sudan çıkarıp süzülmesini bekleyin.
Biberleri yıkayıp çekirdeklerini ayıkladıktan sonra altı dilime böün. Kabağı iyice yıkayıp ince dilimler halinde doğrayın. Sarmısağı soyup dilimleyin.
Büyük bir tavada yağı kızdırıp sebzeleri sarmısakla birlikte hafifçe kavurun. Sonra fazla derin olmayan bir servis tabağının içine yan yana yerleştirin.
Limonun suyunu sıkın. Bir kasede limon suyu, sirke, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın. Hazırladığınız sosu sebzelerin üzerinde gezdirin. Sebzeli güvecin üzerini örterek bir gece buzdolabında bekletin.
Sebzeli güveci servis yapmadan önce dilediğiniz gibi şekiilendirin. Dilerseniz farklı baharatlarla tatlandırın.
Kalorili yemeklerden kaçınanlar güvece katılan sebzeleri farklı şekillerde pişirebilirler. Örneğin sebzeleri haşlayabilirsiniz veya bir güveç kabına alıp fırında pişirebilirsiniz.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Sebzeli tavuk güveç tornado 0 337 31.03.11, 16:12:35
Last Post: tornado
  Sebzeli sac kavurma tornado 0 236 31.03.11, 16:12:23
Last Post: tornado
  Sebzeli Kuzu İncik (6 Kişilik) tornado 0 258 31.03.11, 16:12:07
Last Post: tornado
  Sebzeli Kuzu İncik (6 Kişilik) tornado 0 325 31.03.11, 16:11:54
Last Post: tornado
  Sebzeli Kuzu (4 kişilik) tornado 0 338 31.03.11, 16:11:42
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)