Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Salçalı Biftek
#1
MALZEMELER
Yarım kilo biftek
3 orta boy domates (veya 1 kahve fincanı salça)
1 defne yaprağı
2 çorba kaşığı margarin
4 bardak su
1 baş büyük soğan
1 çorba kaşığı sirke
tuz

HAZIRLANIŞI
Bir tavada yağın yarısıyla biftekleri nar gibi iki taraflı kızartın. Bir tepsiye alın. Tavadaki yağda domatesleri yoksa salçayı küçük küçük doğradığınız soğanlar pembeleştikten sonra sirke ve biraz su katarak kıvamına gelene kadar pişirin. Tepside bekleyen bifteklerin üzerine dökün. Defne yaprağını güzel koku vermesi için tepsinin ortasına koyun. Kalan yağı küçük parçalara bölüp tepsiye dağıtın, suyunu azar azar ekleyerek biftekler iyice yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirip, servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Sebzeli Biftek (2) (6 Kişilik) tornado 0 310 31.03.11, 16:10:21
Last Post: tornado
  Salamura Biftek tornado 0 307 31.03.11, 16:09:57
Last Post: tornado
  Pirinçli biftek tornado 0 350 31.03.11, 16:04:19
Last Post: tornado
  Pastırmalı Dana Biftek tornado 0 416 31.03.11, 16:03:17
Last Post: tornado
  Pastirmali Biftek tornado 0 306 31.03.11, 16:03:07
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)