Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sahanda Pirzola (4 Kişilik)
#1
MALZEMELER
8 Adet Kuzu Pirzola
3 Adet Orta Boy Domates
4 Adet Çarliston Biber
4 Diş Sarmısak
2 Çorba Kaşığı Tereyağı Veya Margarin
1 Adet Soğan
1 Tatlı Kaşığı Salça
Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI
Pirzolaların iki tarafını tuz ve karabiberle ovalım. Yağı tavaya alarak eritelim. Pirzolaları altlı üstlü kızartarak, tavadan alıp, bekletelim. Soğanı ve sarmısakları küçük küçük doğrayalım.
Pirzolaları kızarttığımız tavada soğanı ve sarmısakları hafifçe pembeleştirelim. Biberlerin çekirdek yataklarını çıkarıp, küçük küçük doğrayarak tavaya ilave edelim.
2 dakika daha kavurduktan sonra kabukları soyulmuş domatesleri fındık iriliğinde doğrayarak tavaya alalım. Salçayı da ilave edelim. Domatesler yumuşadıktan sonra pirzolaları tavaya aktaralım. Tavanın kapağını örterek 20-25 dakika kısık ateşte pirzolalar yumuşayana dek pişirelim. Pirzolalar iyice yumuşadığında kızarmış patates ve pilav eşliğinde servis yapalım.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Yufkalı pirzola tornado 0 541 31.03.11, 16:18:58
Last Post: tornado
  Tepside Mantarlı Pirzola (10 kişilik) tornado 0 465 31.03.11, 16:16:59
Last Post: tornado
  Taç Pirzola tornado 0 353 31.03.11, 16:15:58
Last Post: tornado
  Sahanda Kuzu Pirzola (4 Kişilik) tornado 0 331 31.03.11, 16:09:31
Last Post: tornado
  Pirzola Tava tornado 0 347 31.03.11, 16:04:41
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)