Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pırasalı Bonfile (4 Kişilik)
#1
MALZEMELER
500 gr Küp Şeklinde Keilmiş Yağsız Bonfile
1 Çorba Kaşığı Soya Sosu
1 ÇorbaKaşığı Susam Yağı
1 Çorba Kaşığı Üzüm Likörü
2 Çay Kaşığı Mısır Nişastası
500 gr Pırasa
3 Adet Küçük Taze Soğan
2 Çay Kaşığı Sıvıyağ
2 Çay Kaşığı Şeker
1/2 Su bardağı Et Suyu
2 Çorba Kaşığı ince Dilimlenmiş Maydanoz
Tuz , Karabiber


HAZIRLANIŞI
Bir kabın içinde et parçalarını, et suyunu, mısır nişastasını, soya sosunu, 1 çorba kaşığı susam yağını, karabiberi, tuzu ve üzüm likörünü karıştırın. Yarım saat buzdolabında bekletin.
Pırasayı ve soğanı enine ince ince doğrayın. Çin tavasının içinde sıvı yağı ısıtıp etleri 1-2 dakika pişirin.(sadece dışı biraz kahverengileşsin). İçine pırasa ve soğanı ekleyip, 3-4 dakika daha tavada çevirip, tabağa alın. Üzerine süslemek için maydanoz serpiştirip servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Sultan Sarma Bonfile (1 Kişilik) tornado 0 356 31.03.11, 16:15:21
Last Post: tornado
  Sebzeli Bonfile tornado 0 342 31.03.11, 16:10:33
Last Post: tornado
  Rokfor soslu bonfile tornado 0 315 31.03.11, 16:08:39
Last Post: tornado
  Parmak Bonfile tornado 0 352 31.03.11, 16:02:57
Last Post: tornado
  Mantarlı Sarma Bonfile tornado 0 331 31.03.11, 16:00:56
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)