Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Portakallı ve hardallı kuzu et
#1
MALZEMELER
Portakal Sosu İçin Malzemeler:
1 Su bardağı portakal suyu
50 gr. Hardal
2 yemek kaşığı kahverengi şeker
1-1/2 yemek kaşığı mısır nişastası

Malzemeler:
500 gr. Doğranmış taze mantar
150 gr. Doğranmış yeşil soğan
2 yemek kaşığı soya yağı
1,5 kg kemiksiz kuzu eti
1 kg haşlanmış Amerikan Pirinci
Mandalina ve portakal dilimleri
Kavrulmuş badem

HAZIRLANIŞI
Portakal sosu için verilen malzemeleri kanştırıp bir kenarda bekletin. Bir tencerede soya yağında doğranmış taze mantar ve yeşil soğanı pişirip bir kenarda bekletin. Kuzu etini dilimleyerek kahverengi bir renk alana kadar kızartın. Hazırlamış olduğunuz portakal sosunu mantarlara ilave edin ve karıştırın. Haşlanmış Amerikan Pirincini de ekleyerek karışımı ısınıncaya kadar pişirin. Etleri ve portakal dilimlerini ilave edin. Üzerine kavrulmuş badem serperek servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Nane Soslu Kuzu Dilimleri Tarifi YasiN 0 622 08.07.12, 11:08:29
Last Post: YasiN
  Fırında Kuzu İncik Tarifi YasiN 0 756 08.07.12, 11:03:32
Last Post: YasiN
  İncirli Kuzu Fileto Tarifi YasiN 0 633 08.07.12, 10:59:20
Last Post: YasiN
  Kuzu Külbastı Tarifi YasiN 0 783 08.07.12, 10:31:06
Last Post: YasiN
  Fırında Kuzu İncik Tarifi YasiN 0 427 12.04.12, 20:48:10
Last Post: YasiN



Users browsing this thread: 1 Guest(s)