Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pirinçli biftek
#1
MALZEMELER
Amerikan pirinci (haşlanmış) 175 gr
Biftek 2 kg
Havuç 200 gr
Salatalık 1/2 kg
Soya yağı 2 çorba kaşığı
Hardal
Tost ekmeği 1 paket
Ceviz 150 gr
Tuz
Karabiber


SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ :

Protein 46 gr
Yağ 30 gr
Karbonhidrat 65 gr
= 2527 Kj
604 kcal

HAZIRLANIŞI
Tavaya yağı döküp kızdırın. Bifteği arkalı önlü tavada kızartın. Salatalık ve havucu rendeleyin. Haşlanmış pirinci de içine ekleyip karıştırın. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine bifteği alın. Salatalık, havuç, pirinç karışımını etin üzerine dökün. Hardal sosunu da ekleyip, garnitürün yanında ceviz içi ile süsleyerek servis yapın.

ÖNERİ : Bu menüde kullandığınız cevizin yerine başka fıstık ve fındık türlerini de kolayca kullanabilirsiniz.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Sebzeli Biftek (2) (6 Kişilik) tornado 0 310 31.03.11, 16:10:21
Last Post: tornado
  Salçalı Biftek tornado 0 323 31.03.11, 16:10:10
Last Post: tornado
  Salamura Biftek tornado 0 307 31.03.11, 16:09:57
Last Post: tornado
  Pirinçli türlü tornado 0 305 31.03.11, 16:04:31
Last Post: tornado
  Pastırmalı Dana Biftek tornado 0 416 31.03.11, 16:03:17
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)