Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patatesli Pirzola (6 Kişilik)
#1
MALZEMELER
1/2 Kg Küçük Boy Patates
1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Tablet Et Suyu
1 Maydanoz
Pirzolalar İçin:
1/2 Kg Pirzola
2 Adet Domates
1 Adet Sivri Biber
1 Tatlı Kaşığı Kekik
Tuz , Karabiber


HAZIRLANIŞI
Patatesleri soyup yıkayarak bir tencereye alalım.Tencereye sıvı yağı ekleyelim.Et suyu tabletini atalım.Kısık ateşte,patatesleri pişirelim.Eğer patates su salmazsa,üzerine bir çay bardağı kadar sıcak su ilave edelim.
Patatesi indirmeden önce üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip sallayarak karıştıralım.
Pirzolaların hazırlanması:Teflon tavayı ateşe koyalım ve kızdıralım.Tavada,pirzolaları yağsız olarak arkalı,önlü kızartalım.Başka bir tavada kabukları soyulduktan sonra ince doğranmış domatesleri ve çekirdek yatağı çıkarılmış biberleri pişirelim. Üzerine pirzolaları dizelim.Tuz,karabiber ve kekiği serpip kısık ateşte on dakika daha pişrelim.(Bu arada tabii ki etleri ters yüz etmeyi unutmayın).
Not: Pirzolaların daha lezzetli olması için dilerseniz pişirmeden önce kırmızıbiber, kekik ve karabiber gibi baharatlar serpip bir süre bekletebilirsiniz.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Patatesli Yahni Tarifi YasiN 0 726 08.07.12, 11:04:53
Last Post: YasiN
  Yufkalı pirzola tornado 0 535 31.03.11, 16:18:58
Last Post: tornado
  Tepside Mantarlı Pirzola (10 kişilik) tornado 0 463 31.03.11, 16:16:59
Last Post: tornado
  Taç Pirzola tornado 0 347 31.03.11, 16:15:58
Last Post: tornado
  Sahanda Pirzola (4 Kişilik) tornado 0 317 31.03.11, 16:09:45
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)