Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pastırmalı Dana Biftek
#1
MALZEMELER
8 adet ince kesilmiş dana biftek
8 adet ince kesilmiş pastırma
16 adet adaçayı yaprağı
1 adet soğan
tuz
karabiber
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı Marsala (Kırmızı Şarap)
Sosu icin gerekli malzeme:
1 bardak et suyu
1 yemek kaşığı un nişastası
kekik
tuz
karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı

HAZIRLANIŞI
Biftekleri biraz dövdükten sonra tuz ve karabirberleyin, üzerine pastırma ve adaçayı yapraklarını koyun diğer bifteği üzerine kapatın ve dört yanını kürdan yardımı ile iyice kapatın. Daha önce kızdırılmış sıvı yağın içerisinde hafif ateşte iki tarafını da kızartın.Tavadan cıkarın ve sıcak kalmasını sağlayın.
Sosu için: Soğanları küçük kareler halinde doğradıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağında (kısık ateşte) kavurun. İki yemek kaşığı un nişastasını ilave edin, et suyunu, kırmızı şarabı ilave edin ve beş dakika kaynatın. Servis esnasında bifteklerin üzerine dökün. Bu et kızartmasının yanına evde yapılmış makarna yakışır.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Dana Yahni Tarifi YasiN 0 801 08.07.12, 10:27:58
Last Post: YasiN
  Sebzeli Dana Haşlama (4 Kişilik) tornado 0 323 31.03.11, 16:10:55
Last Post: tornado
  Sebzeli Dana Fileto (8 Kişilik) tornado 0 354 31.03.11, 16:10:44
Last Post: tornado
  Sebzeli Biftek (2) (6 Kişilik) tornado 0 310 31.03.11, 16:10:21
Last Post: tornado
  Salçalı Biftek tornado 0 323 31.03.11, 16:10:10
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)