Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mantarlı Nuar
#1
MALZEMELER
Yarım kilo nuar (ince dilimli)
Yarım kilo mantar
1 adet orta boy soğan
2 adet sivri biber
2 adet domates
kekik
1 çay bardağı sıvı yağ
beşamel sos
1 su bardağı kaşar rendesi

HAZIRLANIŞI
Nuar dilimlerini kızdırılmış yağda kızartıp bir cam tepsiye dizin. Soğanı pembeleşinceye kadar kavurup üzerine dilimlenmiş mantarları ilave edin. İnce kıyılmış biberleri de katarak biraz daha kavurun. Küp şeklinde doğranmış domatesleri de ilave ederek suyunu çekene kadar pişirip tuz ve kekik ilave edin. Bu karışımı nuar dilimlerinin üzerine yayın. Daha sonra etlerin
üzerini tamamen beşamel sos ile kaplayın. En üstüne kaşar rendesini serperek fırına sürün. Kaşarlar eriyip hafif pembeleşince fırından alıp servis yapın.
Not:Misafirlerinize ikram etmeyi d|~|n|yorsan}z vnceden hazırlayıp yemek saatinden 10 dakika önce fırına verebilirsiniz.
Beşamel Sos: Margarinle yarım su bardağı un pembeleşmeden kavrulur üzerine 1,5 bardak süt eklenir. Koyulaşana kadar pişirilir.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Tepside Mantarlı Pirzola (10 kişilik) tornado 0 463 31.03.11, 16:16:59
Last Post: tornado
  Nuar tornado 0 339 31.03.11, 16:02:44
Last Post: tornado
  Mantarlı Terbiyeli Dana Bifteği (4 Kişilik) tornado 0 304 31.03.11, 16:01:09
Last Post: tornado
  Mantarlı Sarma Bonfile tornado 0 332 31.03.11, 16:00:56
Last Post: tornado
  Mantarlı Pirzola (2 Kişilik) tornado 0 443 31.03.11, 16:00:41
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)