Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mantarlı Dana Eskalop (4 Kişilik)
#1
MALZEMELER
8 Adet Dana Eskalop
2 Adet Biber(biri kırmızı,diğeri yeşil ya da sarı)
200 gr Mantar
Maydanoz
1 Yumurta
1 Diş Sarmısak
Limon
80 gr Kalın Dilimlenmiş Jambon
Tereyağı ya da zeytinyağı
Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI
Biberleri yıkadıktan sonra şeritler halinde doğrayın.
Bir tavada erittiğiniz 45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağında sarmısağı öldürün. Sarmısakları çıkarın, aynı yağa biberleri atıp 10 dakika harlı ateşte kızartın.
Mantarları yıkayıp dilimleyin. Zar şeklinde doğranmış jambonla birlikte biberleri kızarttığınız tavaya mantarları da atın. 10 dakika kadar kızarsınlar.
Dana eti dilimlerini ekleyin ve 8 dakika kadar iki taraflı iyice kızartın.
Bir limonun suyuyla yumurtayı iyice çırpın, bir tutam kıyılmış maydanozu ekleyin.
Eti ateşten indirdikten sonra sıcak bir tabağa döşeyin.
Limon ve yumurtayla hazırladığınız sosu biberlerin üzerine dökün, ateşi söndürüp hızla karıştırın. Karışımı et dilimlerinin üzerine gezdirdikten sonra servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Dana Yahni Tarifi YasiN 0 797 08.07.12, 10:27:58
Last Post: YasiN
  Tepside Mantarlı Pirzola (10 kişilik) tornado 0 463 31.03.11, 16:16:59
Last Post: tornado
  Sebzeli Dana Haşlama (4 Kişilik) tornado 0 320 31.03.11, 16:10:55
Last Post: tornado
  Sebzeli Dana Fileto (8 Kişilik) tornado 0 349 31.03.11, 16:10:44
Last Post: tornado
  Rokalı Dana Eti (4 Kişilik) tornado 0 313 31.03.11, 16:08:29
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)