Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mantarlı Biftek (4 Kişilik)
#1
MALZEMELER
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Adet Soğan
Yarım Kg. Mantar
2 Diş Sarmısak
4 Adet Biftek
1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar
Tuz


HAZIRLANIŞI
Bir tencereye 2 çorba kaşığı sıvı yağ koyup,birkaç dakika kızdırın.Daha sonra 1 adet soğanı yemeklik doğrayıp,yağın içine atın.Pembeleşinceye kadar kavurun.Soğanların yanına yarım kg mantarı ekleyin.Sürekli karıştırarak kavurun.Dövülmüş 2 diş sarmısağı ve yeterli miktarda tuzu ilave edin.Malzemeleri birkaç dakika daha kavurduktan sonra ,ocaktan alın.
Başka bir kabın içinde 4 adet bifteği kendi suyuyla pişirin.Daha sonra etlerin içine önceden hazırladığınız mantarlı malzemeyi koyun.Mantarların üzerine rendelenmiş 1 su bardağı kaşar peynirini serpin.
İçleri dolan etleri genişçe bir tepsiye koyun.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kaşarlar eriyene dek pişirin.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Tepside Mantarlı Pirzola (10 kişilik) tornado 0 465 31.03.11, 16:16:59
Last Post: tornado
  Sebzeli Biftek (2) (6 Kişilik) tornado 0 310 31.03.11, 16:10:21
Last Post: tornado
  Salçalı Biftek tornado 0 323 31.03.11, 16:10:10
Last Post: tornado
  Salamura Biftek tornado 0 307 31.03.11, 16:09:57
Last Post: tornado
  Pirinçli biftek tornado 0 351 31.03.11, 16:04:19
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)