Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mantarlı biftek
#1
MALZEMELER
6 adet biftek
1/2 kg mantar
1 su bardağı çiğ krema
1 su bardağı beyaz sek şarap
3 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI
Tuz ve karabiberlediğiniz biftekleri hafif kızartın ve tavadan çıkararak bekletin. Aynı yağın içinde uzunlamasına doğradığınız mantarları kavurun ve onları da ayrı bir kaba çıkarın. Yine aynı yağın içine bir bardak beyaz şarabı dökün ve kaynayınca üzerine kremayı ekleyın. İyice kaynadıktan sonra karabiber ve tuz ekleyin.(sosun koyu olması isteniyorsa 1 tatlı kaşığı un ilave edilebilir) 1-2 dakika kaynayan kremalı-şaraplı sosun içine önce mantarları sonra biftekleri koyun ve yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Tepside Mantarlı Pirzola (10 kişilik) tornado 0 465 31.03.11, 16:16:59
Last Post: tornado
  Sebzeli Biftek (2) (6 Kişilik) tornado 0 310 31.03.11, 16:10:21
Last Post: tornado
  Salçalı Biftek tornado 0 323 31.03.11, 16:10:10
Last Post: tornado
  Salamura Biftek tornado 0 307 31.03.11, 16:09:57
Last Post: tornado
  Pirinçli biftek tornado 0 351 31.03.11, 16:04:19
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)