Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mandalinalı Dana Yahnisi (4 Kişilik)
#1
MALZEMELER
250 gram yağsız dana eti
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Bir tutam rezene
Bir tutam anason
Bir tutam karabiber
1 çorba kaşığı un
1 diş sarmısak
Yarım tutam zencefil
2 adet pırasa (beyaz kısımları)
1 çay bardağı kırmızı şarap
2 su bardağı et suyu
4 çorba kaşığı mandalina suyu
1 adet mandalina kabuğu
15 adet kestane
Yarım kg balkabağı


HAZIRLANIŞI
Teflon tavaya kuşbaşı iriliğinde doğranmış etleri alın. Üzerine bir tutam rezeneyi, anasonu, karabiberi ve bir çorba kaşığı unu serpin, iyice karıştırın. Etleri sürekli karıştırarak, pişirin.
Ayrı bir tencereye 1 tatlı kaşığı sıvı yağı alın. Sarımsağı, zencefili ve küçük doğranmış pırasaları ekleyin. Birkaç dakika pişirdikten sonra etleri, şarabı, et suyunu, mandalina suyunu ve ince şeritler şeklinde kesilmiş mandalina kabuğunu ilave edin. Tencerenin kapağım kapatın. Ağır ateşte yaklaşık bir buçuk saat pişirin.
Kestanelerin dış ve iç kabuklarını soyun. Balkabağını da kabuğunu soyduktan sonra çekirdekli kısımlarım temizleyin. Balkabağını 4 cm boyunda 2 cm eninde ve 5 mm kalınlığında parçalar şeklinde kesin. Kestaneleri ve balkabağını etli karışıma ekleyin. Yumuşayana dek pişirin. Sıcak servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Papaz yahnisi tarifi Bullem 0 538 02.10.12, 11:25:45
Last Post: Bullem
  Dana Yahni Tarifi YasiN 0 799 08.07.12, 10:27:58
Last Post: YasiN
  Papaz Yahnisi Tarifi YasiN 1 406 12.04.12, 21:02:58
Last Post: Fatih Arslan
  Sebzeli Dana Haşlama (4 Kişilik) tornado 0 320 31.03.11, 16:10:55
Last Post: tornado
  Sebzeli Dana Fileto (8 Kişilik) tornado 0 352 31.03.11, 16:10:44
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)