Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Körili Kuzu Yahnisi
#1
MALZEMELER
6 kişilik
1 kg kemiksiz kuzu eti koldan ve kuşbaşı doğranmış
1 çorba kaşığı tepeleme dolu yağ
1 baş soğan ince kıyılmış
¼ küçük kereviz ince kıyılmış
1 tatlı kaşığı köri
3 çorba kaşığı ketçap yada ½ su bardağı domates suyu yada 1 çay kaşığı salça
1 adet temizlenip ince kıyılmış beyaz elma
tuz
1 çorba kaşığı un
5 su bardağı su
1 kahve fincanı süt


HAZIRLANIŞI
Bir çay fincanında unun yarısı ile sütü karıştırarak bulamaç yapıp muhafaza edin. Bir tencerede yağı kızdırıp etleri ilave edin, ortadan hızlı ateşte etler bırakacağı suyu çekene ve pembe bir renk alıncaya kadar kavurup, soğan, kereviz ve elmayı ekleyin. 1-2 dakika kavurup köriyi ve kalan unu ekleyip karıştırın. Ketçap, tuz ve suyu ilave edip bir kere kaynatıp üzerine toplanan köpükleri kevgirle alın ve atın. Ağır ağır kaynatıp kontrol ederek gerekirse kaynar su koyup bir saat on beş dakika pişirip yukarıdaki unlu bulamacın içine 3-4 kaşık etin suyundan koyup karıştırın ve etin içine dökün. Bir kere kaşıkla karıştırıp onbeş dakika daha pişirin. Ateşten alın ve servis edin
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Papaz yahnisi tarifi Bullem 0 535 02.10.12, 11:25:45
Last Post: Bullem
  Nane Soslu Kuzu Dilimleri Tarifi YasiN 0 622 08.07.12, 11:08:29
Last Post: YasiN
  Fırında Kuzu İncik Tarifi YasiN 0 756 08.07.12, 11:03:32
Last Post: YasiN
  İncirli Kuzu Fileto Tarifi YasiN 0 633 08.07.12, 10:59:20
Last Post: YasiN
  Kuzu Külbastı Tarifi YasiN 0 783 08.07.12, 10:31:06
Last Post: YasiN



Users browsing this thread: 1 Guest(s)