Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kıvırcıklı Kuzu Kapama (4 Kişilik)
#1
MALZEMELER
1 Adet Patates
1 Adet Kıvırcık Marulun Göbekli Kısmı
350 gr. Kuşbaşı Et
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Adet Orta Boy Havuç
½ Demet Dereotu
½ Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Kaşık Margarin
Tuz , Karabiber


HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak etleri basınçlı tencereye alalım.Üzerini 3 parmak aşacak su ilavesi ve tuz ile etleri haşlayalım.Sonra etleri ateşten alalım.
Ayrı bir tencerede soğanı sıvı yağ ve margarin ilavesi ile pembeleştirelim.Havucu ilave edip,sote edelim.3-5 dakika daha kavurup,haşlanan etleri suyu ile birlikte ekleyelim.Orta boy patatesi soyup,yarısından keselim ve tencereye aktaralım.Tuzunu,biberini kontrol edip,pişmeye bırakalım.
Ateşten almadan birkaç dakika önce,kalınca doğranmış kıvırcık marulu ilave edelim.Ateşten aldıktan sonra servis tabağının ortasına patatesi alalım.Kenarlarına etleri yayıp,dereotunu serperek,servis yapalım.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Nane Soslu Kuzu Dilimleri Tarifi YasiN 0 624 08.07.12, 11:08:29
Last Post: YasiN
  Fırında Kuzu İncik Tarifi YasiN 0 758 08.07.12, 11:03:32
Last Post: YasiN
  İncirli Kuzu Fileto Tarifi YasiN 0 635 08.07.12, 10:59:20
Last Post: YasiN
  Kuzu Külbastı Tarifi YasiN 0 785 08.07.12, 10:31:06
Last Post: YasiN
  Fırında Kuzu İncik Tarifi YasiN 0 429 12.04.12, 20:48:10
Last Post: YasiN



Users browsing this thread: 1 Guest(s)