Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kuzu Pirzolası Pane
#1
MALZEMELER
1 kg kuzu pirzolası (10 adet)
1/2 çay kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı un
3 yumurta (1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ve 1 çorba kaşığı su katılarak çırpılmış)
1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi ya da galeta unu
Sos Yağı için:
3 çorba kaşığı margarin
1/4 limonun suyu
1/4 çay kaşığı kıyılmış maydanoz
1/4 çay kaşığı tuz
beyazbiber


HAZIRLANIŞI
Kuzu pirzolalarını bıçağın sırtıyla hafifçe bastırarak inceltin. Fazla yağlarını kesip, Tuz ve biberi serpin. Yumurta-yağ-su karışımını hazırlayın.
Pirzolaları una, yumurtalı karışıma ve ufalanmış bayat ekmek içine bulayıp pane edilmek üzere hazır hale getirin.
Bir tavada ayçiçek yağını kızdırın. Yağ kızınca kuzu pirzolalarını tavaya koyup, bir kez altüst ederek, 7-8 dakika, her iki yanı da altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin.
Diğer yanda sos yağının bütün malzemesini karıştırın. 2 cm çapında bir rulo haline getirip, yağlı kağıda sarın. Buzdolabında sertleştirin. Pane kuzu pirzolalarını önceden ısıtılmış tabaklarda, üstlerine birer parça Metrdotel yağı koyarak sıcak olarak servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Nane Soslu Kuzu Dilimleri Tarifi YasiN 0 624 08.07.12, 11:08:29
Last Post: YasiN
  Fırında Kuzu İncik Tarifi YasiN 0 758 08.07.12, 11:03:32
Last Post: YasiN
  İncirli Kuzu Fileto Tarifi YasiN 0 635 08.07.12, 10:59:20
Last Post: YasiN
  Kuzu Külbastı Tarifi YasiN 0 785 08.07.12, 10:31:06
Last Post: YasiN
  Fırında Kuzu İncik Tarifi YasiN 0 429 12.04.12, 20:48:10
Last Post: YasiN



Users browsing this thread: 1 Guest(s)