Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kuzu pirzolası amüröz
#1
MALZEMELER
4 kişilik
16 parça kuzu pirzolası
½ tatlı kaşığı kekik
1 bağ maydanozun yaprakları
1 adet parmak büyüklüğünde rende havuç
tuz
bir tutam karabiber
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet orta boy kabukları soyulup ince doğranmış domates
1 çay fincanı dilimlenmiş mantar
1 kahve fincanı beyaz şarap
1 çorba kaşığı konyak
1 su bardağı et veya tavuk suyu


HAZIRLANIŞI
Pirzolaları küçük bir kaba koyup üzerine kekik, maydanoz, havuç ve konyağı koyup karıştırıp iki saat dinlenmeye bırakın. Sonra küçük bir tepsiye veya dibi düz bir kasrola tereyağını koyup kızıdırın, pirzolaları ilave edin. İkişer üçer dakika alt üst kızartıp tepside kalan havuç , maydanoz ve varsa pirzolaların bıraktığı suyu ekleyip tuzlayıp biberleyin. 1-2 dakika alt üst sote yapıp mantarı, domatesi ve et suyunu ilave edip kapağını kapayın. Ağır ağır kaynatarak dibinde bir miktar su kalıncaya kadar 35 dakika kadar pişirip servis edin
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Nane Soslu Kuzu Dilimleri Tarifi YasiN 0 622 08.07.12, 11:08:29
Last Post: YasiN
  Fırında Kuzu İncik Tarifi YasiN 0 756 08.07.12, 11:03:32
Last Post: YasiN
  İncirli Kuzu Fileto Tarifi YasiN 0 633 08.07.12, 10:59:20
Last Post: YasiN
  Kuzu Külbastı Tarifi YasiN 0 783 08.07.12, 10:31:06
Last Post: YasiN
  Fırında Kuzu İncik Tarifi YasiN 0 427 12.04.12, 20:48:10
Last Post: YasiN



Users browsing this thread: 1 Guest(s)